Luxe Amsterdams appartement transformatie

< Ga terug naar alle projecten

 

In een bestaande woning met een hokkerig karakter ontwierp Studio Kroes een stijlvol interieur, waarin luxe, warmte en ruimtelijkheid op bijzondere wijze samensmelten. Tijdens de grondige metamorfose verdwenen enkele wanden, werd de trap verplaatst en verhuisden woonfuncties naar een andere plek in de woning. Het resultaat is een droominterieur dat de bewoners omarmt en hun leven verrijkt. 

 

De grote eyecatcher én het kloppende hart van de woning is de luxe en stijlvolle keuken.

Het prachtige marmer oogt als een kunstwerk en combineert fraai met het eikenhout op de achterwand. De barstoelen verhogen de elegante uitstraling van het maatwerkobject, dat is voorzien van luxe apparatuur, zoals een wijnklimaatkast. In het verlengde van het eiland ontwierp Studio Kroes een sierlijk eetgedeelte, van waaruit de bewoners zicht hebben op de tuin. 

 

De luxe keuken staat in verbinding met de living, maar beide ruimtes hebben een duidelijk eigen uitstraling en bieden de bewoners geborgenheid. In de living zorgen comfortabel meubilair, rijke stoffen, de haardpartij en een houten wandafwerking voor een warm en sfeervol totaalbeeld. 

 

De nieuwe trap in de keuken – in de bestaande situatie bevond de trap zich in de hal – leidt naar de kelder, waar we een oogstrelende badkamer ontwierpen. Ook hier paste we rijke en natuurlijke materialen toe en knipoogt het donkere hout naar het hout op de begane grond, waardoor eenheid ontstaat. Het marmer geeft de ruimtes een licht karakter. De woning ademt luxe, ruimtelijkheid en lucht en sluit naadloos aan bij de wensen en dromen van de opdrachtgevers. De toegepaste vormen, materialen en de kleuren versterken elkaar, waardoor een prachtig totaalbeeld is ontstaan.