​​​​​​​

Transformatie klaslokaal tot woning

< Ga terug naar alle projecten


Ooit was het een klaslokaal, een ruimte met een indrukwekkende hoogte. Samen met Wildenberg interieurarchitectuur B.V kregen we de opdracht om een oud klaslokaal om te toveren tot een ware designwoning. Vier muren en een enorme hoogte dat was de situatie hoe wij hem aantroffen.


Door een verdieping toe te passen met een vide die de twee werelden met elkaar verbindt hou je een open karakter en ervaar je de hoogte die deze prachtige ruimte al in zich had. De open stalen trap is samen met de metallic tegels echt een eye catcher in de woning.


We ontwierpen de keuken in het midden van de ruimte waardoor je de living subtiel van de entree scheidt. Een bijzondere leefkeuken met subtiele gouden lederlook fronten en bianco carrara marmer keukenblad. Dit zorgt samen met alle andere materialen voor een warme jas waar luxe en geborgenheid ‘thuis’ perfect tot elkaar komt.


Fotografie: © Peter Baas